Здійснення окремих видів юридичної діяльності в умовах англо-американської правової сім’ї - Корнелюк, Юлія; Korneliuk, Yuliia (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Проаналізовано дослідження ґенези юридичної діяльності в англо-американській правовій сім’ї на прикладах “материнських” правових систем Англії та США, а також особливості діяльності юристів у різних сферах суспільного життя, різноманітність юридичних спеціальностей, форм і напрямків участі юристів у правотворчості, правозастосуванні, діяльності правоохоронних органів і правозахисних організацій, наданні юридичних послуг.

The article analyzes the study of the genesis of legal activity in the Anglo-American legal family on the examples of the “maternal” legal systems of England and the USA, as well as the peculiarities of the activity of lawyers in various spheres of public life, the variety of legal specialties, forms and areas of participation of lawyers in law-making, enforcement, the activities of law enforcement agencies and human rights organizations, the provision of legal services.
Certain types of legal activities in the terms of anglish-american legal family
Keywords: суддя; адвокат; коронер; баристер; солісітор; суд присяжних; правозахисники; judge; lawyer; coroner; barrister; solicitor; jury; human rights activists; 340.12