Політичні стереотипи та стереотипізація мислення: роль та значення у системі іміджевих комунікацій - Ільницька, У. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Всебічно розглянуто особливості стереотипізації мислення як важливого чинника у процесі сприйняття та аналізу особою або групою осіб суспільно-політичної дійсності. Досліджено природу, джерела та механізми формування політичних стереотипів та показано їх роль і значення у системі іміджевих комунікацій. Наголошено на необхідності аналізу існуючої системи стереотипів при створенні іміджу суб’єкта політики. There have been thoroughly examined peculiarities of stereotyping of thinking as an important factor in the process of perception and analysis of socio-political reality by a person or a group of people. There have been investigated the nature, sources and mechanism of political stereotypes formation and showed their role and meaning in the system if image communications. There has been put an emphasis on the necessity of analysis of the existing system of stereotypes while creating the image of a subject of policy.