Структуроутворення модифікованих будівельних розчинів для мурувальних робіт - Кропивницька Т. П.; Марущак У. Д.; Чекайло М. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Показано вплив модифікаторів повітровтягувальної та прискорювальної дії на структуроутворення будівельних розчинів, встановлені фізико-хімічні закономірності формування мікроструктури цементного каменю. Виконано оптимізацію складів будівельних розчинів з комплексними модифікаторами повітровтягувальної дії, при- значених для мурувальних робіт.The influence of additives of aerating and accelerating action on mortar structure formation has been shown. The optimization of masonry mortar compositions with complex modifiers of aerating action has been set. Physical-chemical bases of modifying cement stone microstructure formation have been established.
Keywords: будівельний розчин; структуроутворення; повітровтягувальна добавка; комплексний модифікатор; порова структура; mortar; structure formation; aerating admixture; complex modificator; pore structure