Динамічна модель функції перетворення пірометричних перетворювачів для іонно-плазмових установок в умовах впливу промислових завад - Засименко, В. М.; Гоц, Н. Є. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2001)
Нова концепція застосування пірометрів випромінювання для вимірювання температури в іонно-плазмових установках використовує експериментальний вибір спектрального діапазону і математичної моделі функції перетворення. New conceptions for using radiation pyrometers for temperature measurement in ion-plasma installations are based on: experimental investigation for selection of spectral range and mathematical model of function’s conversion processing.