Kumoro, AndriYuganta, TunjungRetnowati, DiahRatnawati, Ratnawati2019-01-292019-01-292018-01-202018-01-20Acid hydrolysis and ethanol precipitation for glucomannan extraction from crude porang (amorphophallus oncophyllus) tuber flour / Andri Kumoro, Tunjung Yuganta, Diah Retnowati, Ratnawati Ratnawati // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2-18. — Vol 12. — No 1. — P. 101–108.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/43920Досліджено екстракцію глюкоманнану з муки сирих клубнів кислотним гідролізом та осадженням ета- нолу. Досліджено вплив концентрації кислоти, температури та часу й розроблена кінетична модель процесу та її парамет- ри оцінені на основі експериментальних даних. Отримані нові дані щодо виходу та чистоти глюкоманнану за різних умов.Extraction of glucomannan from crude porang flour by acid hydrolysis and ethanol precipitation was studied. Effects of acid concentration, temperatures and time were investigated, kinetics model of the process was developed and the parameters were evaluated based on experimental data. New data on yield and purity of glucomannan under various conditions were obtained.101-108enглюкоманнанекстракціякислотний гідролізмоделюваннямасообмінкінетикаglucomannanextractionacid hydrolysismodelingmass transferkineticsAcid hydrolysis and ethanol precipitation for glucomannan extraction from crude porang (amorphophallus oncophyllus) tuber flourКислотний гідроліз та осадження етанолу для екстракції глюкоманнану з клубнів amorphophallus oncophyllusArticle© Національний університет „Львівська політехніка“, 2018© Kumoro A., Yuganta T., Retnowati D., Ratnawati R., 20188Acid hydrolysis and ethanol precipitation for glucomannan extraction from crude porang (amorphophallus oncophyllus) tuber flour / Andri Kumoro, Tunjung Yuganta, Diah Retnowati, Ratnawati Ratnawati // Chemistry & Chemical Technology. — Lviv : Lviv Politechnic Publishing House, 2-18. — Vol 12. — No 1. — P. 101–108.