Метод дискретизації в задачах стійкості стрижнів змінної жорсткості - Тацій, Р. М.; Ушак, Т. І. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Наведено розв’язання задачі на стійкість для стрижнів змінної жорсткості методом “дискретизації навантаження”. Отримано числове значення критичної сили для деяких видів закріплення. Зроблено порівняльну характеристику одержаних результатів з відомими класичними результатами.

The solution of the problem on resistance for rods of change stiffness is found with the help of the method of digitization of load. Numerical value of critical power for all kinds of attaching is obtained. Comparative characteristic with known classical results is made.
Keywords: 624.075; 539.3