Analytical images of Kepler’s equation solutions and their applications - Ваврух, М.; Дзіковський, Д.; Стельмах, О.; Vavrukh, M.; Dzikovskyi, D.; Stelmakh, O. (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Запропоновано прості швидкозбіжні алгоритми аналітичного розрахунку ексцентричної аномалії для довільного ексцентриситету 0 < e 6 ⩽ 1. Для ілюстрацій розраховано кінематичні характеристики комети Галлея як функції часу та виконано оцінку маси системи Галактика + NGC 224 на основі моделі з еліптичним відносним рухом.

The simple fast-converging analytical calculations algorithms for eccentric anomaly are proposed for an arbitrary eccentricity 0 < e 6 ⩽ 1. The kinematic characteristics of Halley’s comet are calculated as the function of time. Mass of Galaxy + NGC 224 system using the model of elliptical relative motion is also estimated.
Аналітичні зображення розв’язків рівняння Кеплера та їх застосування
Keywords: рівняння Кеплера; ексцентрична аномалія; істинна аномалія; комета Галлея; маса Місцевої системи Галактик; Kepler’s equation; eccentric anomaly; Halley’s comet; mass of Local System of Galaxies