Моделювання адсорбції полістиролу на поверхні металу - Іванишин, С. І.; Коваль, І. З (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Запропонована математична модель для опису адсорбції полімерів з розчину на поверхню металічної пластинки, котра дозволяє визначити константу адсорбційної рівноваги, константи швидкості адсорбції та десорбції, а також максимальну кількість полімеру, яка здатна адсорбуватись на одиниці площі поверхні металічної пластинки. A mathematical model to describe the adsorption of polymer solution on the surface of metal plate, which allows to define constant adsorption equilibrium constants of adsorption and desorption, as well as the maximum amount of polymer that can adsorbuvatys per unit surface area metal plate.