Управління фінонсовим забезпеченням інноваційної діяльності машинобудівних підприємств - Князь С. В.; Георгіаді Н. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розкрито сутність левериджу фінансової стійкості машинобудівного підприємства та прибутковості його інноваційної діяльності; механізму впливу двокритеріального левериджу на розв’язання суперечностей фінансового забезпечення розвитку інноваційної діяльності підприємства; а також уточнено види інформації, джерела і методи її отримання під час застосування двокритеріального левериджу; ідентифіковано професійні вимоги до фінансових менеджерів, які застосовують леверидж для фінансового забезпечення розвитку інноваційної діяльності підприємства; обґрунтовано переваги левериджу порівняно з іншими альтернативними підходами до фінансового забезпечення інноваційної діяльності. Essence of leverydzhu financial firmness of machine-building enterprise and profitability of his innovative activity is exposed in the article; mechanism of influencing of leverydzhu on the decision of contradictions of the financial providing of development of innovative activity of enterprise; and also the types of information, sources and methods of its receipt, are specified during application of leverydzhu; the professional requirements to the financial managers which apply leverydzh for the financial providing of development of innovative activity of enterprise are identified; advantages of leverydzhu are grounded in compared to other alternative approaches to the financial providing of innovative activity.