Інтелектуальна система підтримки прийняття рішень при управлінні неприбутковими проектами - Берко, А. Ю.; Явлінський, О. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Описано створену інтелектуальну систему, метою якої є визначати ймовірність успішності неприбуткових проектів, що зазвичай організовуються неприбутковими та неурядовими організаціями. Науково обґрунтованим є використання теорії ймовірності та методу ядрового згладжування при визначенні ймовірностей з оперуванням малими обсягами наявних даних. In the abstract it is showed the example of the implemented intelligence system which aim is to predict the estimated successfulness of the unprofitable projects, which are mostly realized by the nonprofit and non-governmental organizations. The usage of probability theory and the kernel smoothing method while proceeding the predictions operating with a small number of available data is scientifically grounded.
Keywords: інтелектуальні системи; теорія ймовірності; intelligence systems; probability theory