Регіональне нозогеографічне картографування: традиційне і нове у змісті та методиці - Корнус, Анатолій; Kornus, Anatolii (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Показано місце нозогеографічного картографування у сучасній структурі загального медикогеографічного картографування. Висвітлено традиційну класифікацію нозогеографічних карт. Проаналізовано нові особливості змісту та специфіки укладання нозогеографічних карт, наведена тематика нових картографічних сюжетів з урахуванням можливостей, які з’явилися останніми десятиріччями. Запропоновані доповнення до існуючих класифікацій нозогеографічних карт, передусім включення до них карт дорожньотранспортного травматизму. Названі доповнення здійснені зважаючи на зміни, що відбулися у класифікації нозологій, джерельній базі та технічних можливостях картографування, в організації системи медичного обслуговування населення.

The place of nosogeographical mapping in the modern structure of general medical-geographic mapping is showed. The traditional classification of nosogeographic maps is highlighted. New features of the content and specificity of the compilation of nosogeographic maps are analyzed, the topics of new cartographic plots are given, taking into account the possibilities that have appeared in recent decades. The proposed an additions to the existing classifications of nosogeographic maps. The latter were made taking into account the changes that have occurred in the classification of nosologies, as well as the source base of mapping, and organization of the population health care system.
Regional nosogeographic mapping: traditional and new in content and methodology
Keywords: тематичне картографування; нозокартографія; нозології; нозогеографічні карти; укладання карт; класифікація карт; thematic mapping; nosocartography; nosologies; nosogeographic maps; mapping; classification of maps; 911.3; 61; 528.9