“Фауст” Й. В. Ґете в контексті ідеї довговічності (Погляд через ретроспекцію наукового слова) - Лещук, Т. Й. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
По-новому розглянуто драму Й. В. Ґете “Фауст”, в основу якого покладено аналіз письменницького наукового слова. За його допомогою будується сюжет твору, майстерно відображаються ідеї та художні образи. In this article new analysis of Goethe’s drama “Faust” on the basis of scientific word is considered. By means of scientific term the contents of the drama is constructed , the ideas of intellectualization of the text, and the fungamentals of universal language are formed. Goethe is considered as a great master of a word.