Математичне моделювання процесу модифікації окиснених нафтових бітумів нафтополімерною смолою з флуорвмісними функціональними групами - Червінський, Т. І.; Чайківський, Т. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Запропонована емпірична математична модель одержання окиснених нафтових бітумів модифікованих нафтополімерною смолою з флуорвмісними функціональними групами (НПСФ). Ця модель дає змогу, не проводячи додаткового експерименту,прогнозувати експлуатаційні характеристики окиснених бітумів (пенетрація, дуктильність, температура розм’якшення) за зміни певних чинників керування процесом. The article present the empirical mathematical model of receiving oxidized oil bitumen modified by polymeric petroleum resin with fluorine-containing functional groups. The given model allows to predict oxidized oil bitumen performance (penetration, ductility, oftening temperature) without any additional experiment while changing certain process managing factors.
Keywords: математична модель; фактор; регресійне рівняння; mathematical model; factor; regression equation