Кумулятивна система голосування на загальних зборах акціонерів - Гуцуляк, О. Ю. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
Забезпечення справедлпвостні у корпоративному управлінні та уникнення конфлікту інтересів сприятиме підвищенню загальної ефективності діяльності підприємства. Кумулятивна система голосування гарантує врахування інтересів дрібних інвесторів. Виведено формули для підрахунку кількості голосів кожного акціонера при голосуванні за кумулятивною системою. Ensuring of justice in corporate governance and absence of the conflict of interests will promote increase of a general efficiency of activity of the enterprises. The cumulative system of voting guarantees the considering of interests of the retail investors. In the article the formulas for count of vote quantity of each shareholder at voting behind cumulative system are introduced.