Основи створення відцентрово-інерційних пиловловлювачів з жалюзійним відокремлювачем в радіоелектронній промисловості - Батлук, Вікторія; Яцюк, Ростислав (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
Наведено наукові основи процесу розділення гетерогенних систем шляхом дисипації багатомасштабних турбулентних вихорів, що дає можливість розрахувати конструктивні розміри принципово нових конструкцій пиловловлювачів. The scientific bases process of division heterogeneous systems by dissipation is great-scale turbuletion of whirlwinds are given, thet enables to calculate the constructive sizes of essentially new designs dust-collectors.