Проєкт інформаційної системи з надання рекомендацій по догляду за домашніми тваринами - Басій, Жанна Юріївна; Basii, Zhanna Yuriivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Сучасний світ відзначається постійними змінами і розвитком технологій, що впливає на всі сфери нашого життя. Важливою частиною цього розвитку є ставлення людей до своїх домашніх тварин. Домашні тварини, будь то собаки, коти, птахи, або інші, стали частиною нашої родини та співжиття з ними потребує уваги та відповідальності. За останні роки, спостерігається значний приріст популяції домашніх тварин у багатьох країнах світу. Ця тенденція великою мірою пояснюється зростанням інтересу до тварин та їхнього впливу на психологію та фізичний стан людини. Домашні тварини стають не тільки компаніями, а й джерелом підтримки та радості для своїх власників. З іншого боку, із зростанням популяції домашніх тварин, зростають і вимоги до їхнього догляду [1]. Існує багато аспектів, які потрібно враховувати, починаючи від годування і закінчуючи медичним доглядом. Людям, які вперше вирішили завести тварину, часто буває важко розібратися у всіх цих аспектах, а також підтримувати оптимальний рівень комфорту для свого улюбленця [2]. Існує потреба у надійному та доступному джерелі інформації, яке надавало б власникам домашніх тварин рекомендації та поради щодо їхнього догляду. В цьому контексті, розробка інформаційної системи, призначеної для надання рекомендацій по догляду за домашніми тваринами, стає дуже актуальною. Метою даної роботи є створення проєкту інформаційної системи, призначеної для надання рекомендацій по догляду за домашніми тваринами. Головною метою системи є полегшення та покращення догляду за домашніми тваринами, забезпечення їхнього комфорту та здоров'я, а також збільшення інформованості власників тварин щодо їхніх потреб. Об’єктом дослідження є процес надання рекомендаціи? по догляду за домашніми тваринами. Предметом дослідження є інформаціи?на система по наданню рекомендаціи? по догляду за домашніми тваринами. Наукова новизна цього дослідження полягає у створенні проєкту інформаційної системи, яка надає індивідуальні рекомендації щодо догляду за різними домашніми тваринами. Ця система інтегрує дані з різних джерел, надає персоналізовані поради та сприяє покращенню догляду за тваринами, що є новаторським підходом у цій галузі. Вона також має потенціал суспільного впливу, сприяючи покращенню відносин між тваринами та їхніми власниками та загальному добробуту домашніх улюбленців. У результаті виконання даної магістерської кваліфікаційної роботи було розроблено продукт - інформаційну систему, яка значно полегшує догляд за домашніми тваринами. Ця система надає індивідуалізовані рекомендації власникам тварин та допомагає забезпечити оптимальні умови для їхнього здоров'я та комфорту. Такий продукт сприяє покращенню догляду за тваринами, зменшенню ризику захворювань та витрат на ветеринарну допомогу, а також сприяє підвищенню рівня інформованості власників та поліпшенню відносин між тваринами та їхніми власниками. Цей продукт є важливим для поліпшення якості життя домашніх тварин та підвищення задоволеності їхніх власників.

The modern world is marked by constant changes and development of technologies, which affects all areas of our life. An important part of this development is the attitude of people towards their pets. Pets, be they dogs, cats, birds, or others, have become part of our family and living with them requires attention and responsibility. In recent years, there has been a significant increase in the population of domestic animals in many countries of the world. This trend is largely explained by the growing interest in animals and their influence on human psychology and physical condition. Pets become not only companies, but also a source of support and joy for their owners. On the other hand, with the growth of the population of domestic animals, the requirements for their care also increase [1]. There are many aspects to consider, from feeding to medical care. It is often difficult for people who have decided to get an animal for the first time to understand all these aspects, as well as to maintain an optimal level of comfort for their pet [2]. There is a need for a reliable and accessible source of information to provide pet owners with guidance and advice on their care. In this context, the development of an information system designed to provide recommendations for the care of domestic animals becomes very relevant. The purpose of this work is to create a project of an information system designed to provide recommendations for the care of domestic animals. The main goal of the system is to facilitate and improve the care of domestic animals, to ensure their comfort and health, as well as to increase the awareness of animal owners about their needs. The object of the study is the process of providing recommendations for the care of domestic animals. The subject of the research is an information system for providing recommendations for the care of domestic animals. The scientific novelty of this study is the creation of an information system project that provides individual recommendations for the care of various pets. This system integrates data from various sources, provides personalized advice and promotes improved animal care, a pioneering approach in the field. It also has the potential for social impact, helping to improve the relationship between animals and their owners and the overall well-being of pets. As a result of this master's qualification work, a product was developed - an information system that greatly facilitates the care of pets. This system provides individualized recommendations to pet owners and helps ensure optimal conditions for their health and comfort. Such a product helps to improve animal care, reduce the risk of disease and costs of veterinary care, and also helps to increase the level of awareness of owners and improve the relationship between animals and their owners. This product is essential for improving the quality of life of pets and increasing the satisfaction of their owners.
The information system project for providing pet care recommendations
Keywords: 8.126.00.03; - домашні тварини; догляд; інформаційна система; надання рекомендацій; pets; care; information system; providing recommendations