Thermomechanical behavior of an electrically conductive cylindrical implant under the action of external unstable electromagnetic fields - Мусій, Р. С.; Мельник, Н. Б.; Дрогомирецька, Х. Т.; Закаулова, Ю. В.; Musii, R. S.; Melnyk, N. B.; Drohomyretska, Kh. T.; Zakaulova, J. V. (Видавництво Львівської політехніки, 2021)
Запропоновано фізико-математичну модель визначення термонапружного стану електропровідного циліндричного імпланта за дії зовнішніх неусталених електромагнітних полів, зокрема імпульсних із модуляцією амплітуди. Дана модель дозволяє прогнозувати гранично допустимі, згідно з фізіологічними нормами, значення температури та інтенсивності напружень у розглядуваному імпланті залежно від параметрів зовнішніх неусталених електромагнітних полів та часу їх дії.

A physical and mathematical model for determining the thermostressed state of an electrically conductive cylindrical implant under the action of external unstable electromagnetic fields, in particular the impulse with amplitude modulation, is proposed. This model allows predicting the maximum allowable values (according to physiological norms) of temperature and stress intensities in the considered implant depending on the parameters of external unstable electromagnetic fields and the time of their action.
Термомеханічна поведінка електропровідного циліндричного імпланта за дії зовнішніх неусталених електромагнітних полів
Keywords: електропровідний імплант; циліндр; неусталене електромагнітне поле; температура; інтенсивності напружень; фізіологічні критерії; electrically conductive implant; cylinder; unstable electromagnetic field; temperature; stress intensities; physiological criteria