Інтегративна функція кримінології в системі наук про людину - Гумін, О. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Досліджено проблему кримінального насильства, його проявів і типів. Стверджується думка про те, що різноманітні аспекти насильства дедалі частіше привертають увагу не тільки юристів, але й фахівців інших галузей знань – психології, філософії, соціології тощо. Це надає можливість комплексного аналізу вказаного феномену. In this paper the issues the problem of criminal violence, its manifestations and types. The various aspects of violence are increasingly attracting the attention of not only lawyers, but also specialists from other disciplines – psychology, philosophy, sociology and so on. This is provides a comprehensive analysis of the given phenomenon. Исследована проблема криминального насилия, его проявлений и типов. Утверждается мысль о том, что различные аспекты насилия все чаще привлекают внимание не только юристов, но и специалистов других областей знаний – психологии, философии, социологии и т.д. Это дает возможность комплексного анализа указанного феномена.
Integrative function of criminology in the sciences about man
Keywords: насильницька злочинність; насильство; агресивність; примус; насильницька поведінка; violent crime; violence; aggression; coercion; violent behavior; насильственная преступность; насилие; агрессия; принуждение; насильственное поведение