Особливості морфології львівського функціоналізму - Якубовський, І. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
У стильових описах лише побіжно згадано про функціоналізм (конструктивізм) як перехідний етап між сецесією та радянською архітектурою у Львові. Розкрито особливості архітектури львівського функціоналізму, які дозволяють говорити про його певну стильову самостійність.