Моделювання оцінки та прогнозування фінансової стійкості підприємства - Тищенко, О. М.; Норік, Л. О. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Обґрунтовано значущість категорії «стійкість» в аналізі фінансового стану підприємства як у короткостроковому, так і в довгостроковому періоді. На підставі побудови узагальнюючого показника і періодичних функцій розвинуто методичний підхід до оцінки та прогнозування фінансової стійкості підприємства, який дає змогу здійснити якісний аналіз і моніторинг економічних тенденцій функціонування та розвитку підприємства. The value of the category “stability” in the analysis of firm financial state in short-term and long-term period is justified. The technique of an estimation and prediction of financial stability of firm on a ground of construction of generalizing index and periodic functions construction is developed that realize the analysis and monitoring of the economic tendencies of firm development allows.
Keywords: фінансова стійкість; процес; результат; платоспроможність; ліквідність; система показників; узагальнюючий показник; періодичний тренд; прогнозування; financial stability; the process; outcome; solvency; liquidity; system of indexes; generalizing index; periodic trend; prediction