Інструментальне забезпечення отримання евольвентного профілю зубців циліндричних коліс способом радіально-колового формоутворення - Литвиняк, Я. М.; Грицай, І. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Наведено результати дослідження процесу радіально-колового нарізання зубців евольвентного профілю на циліндричних колесах за рахунок радіального та осьового корегування положення різальних зубців у корпусі дискових інструментів. Налагодження дискових інструментів поза зубофрезерним верстатом дасть змогу підвищити технологічну гнучкість та можливість раціонального інструментального забезпечення виготовлення зубчастих коліс в автоматизованому виробництві. The models of correction indents position in the corps of disk instrument are presented. Models describe radial, axial, angular correction. An instrument is intended for forming of indents of gear-wheels. Moving of disk instrument is executed along radial and circle direction in relation to a gear-wheel.