Синтез S-хроменових естерів ароматичних тіосульфокислот та комп’ютерний віртуальний скринінг їх біологічної активності - Наконечна, А. В.; Мусянович, Р. Я.; Гриб, О. М.; Брида, О. Р.; Бондаренко, С. П.; Лубенець, В. І.; Nakonechna, A. V.; Musyanovych, R. Y.; Hryb, O. M.; Bryda, O. R.; Bondarenko, S. P.; Lubenets, V. I. (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
Синтезовано нові тіосульфоестери – S-(2-((2-оксо-3-феніл-2H-хромен-7-іл) окси) етилові)-, S-(2-((4-оксо-3-феніл-4H-хромен-7-іл) окси) етилові)-, S-((6-гідрокси-7-метил-2- oксo-2H-хромен-4-іл) метилові)- та S-((6-гідрокси-2-оксо-2H-хромен-4-іл) метилові) естери 4-заміщених бензентіосульфокислот алкілуванням калій або натрій 4-ацетила- міно-, 4-аміно-, 4-метилбензентіосульфонатів з галогеналкіловими похідними хромено- вих сполук. Проведено прогнозований скринінг біологічної активності синтезованих сполук з використанням програми PASS та вибрано пріоритетні напрямки експериментальних біологічних досліджень.

New tiosulfoesters – S- (2 – ((2-oxo-3-phenyl-2H-chromen-7-yl) oxy) ethyl) -, S- (2 – ((4- oxo-3-phenyl-4H- chromen-7-yl) oxy) ethyl) -, S – ((6-hydroxy-7-methyl-2-oxo-2H-chromen-4- yl) methyl) – and S – ((6-hydroxy-2- oxo-2H-chromen-4-yl) methyl) esters of 4-substituted benzentiosulfoacids by alkylation of potassium or sodium 4-atsetylamino, 4-amino, 4- metylbenzenthiosulfonates with alkyl halide hromen derivatives, were synthesized. A predicted screening of biological activity of synthesized compounds using the PASS program was carried, and priority areas for experimental biological research were selected.
Synthesisof s-hromen esters of aromatic thiosulfoacids and computer virtual screening of their biological activity
Keywords: хроменові естери ароматичних тіосульфокислот; сірковмісні хромени; скринінг біологічної активності; s-chromen aromatic esters thiosulfoacids; sulfur contain hromenes; screening of biological activity; 547.543; 547.26.122