Моделювання некоординатних ниткоподібних структур у хвилеводах - Захарія, Й. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
На основі числових прикладів розглянуто проблему моделювання некоординатних ниток струму, розташованих у порожнистих хвилеводах. Встановлено загальні вимоги до реалізації моделювання шляхом ділення довжини нитки струму і формування елементарних координатних відрізків. Проаналізовано об’ємні провідні неоднорідності у хвилеводах. Use the numerical examples the modeling problem of noncoordinate current filament, located in the empty waveguide, is considered. The general requirements for modeling by filament length division and elementary coordinate segments forming, are established. The proposed bellow modification of finite-element-method is in analysis of conducting waveguide discotinuity filament model useful.