Роль Української господарської академії в Подєбрадах (Чехія) для розвитку української термінології лісівництва - Олена Бурковська (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
У статті визначено роль Термінологічної комісії при Українській господарській академії в Подєбрадах (Чехія) для формування української термінології лісівництва в 20-х роках ХХ ст. Заналізовано терміни на позначення понять лісівництва, зафіксованих у «Лісотехничному словнику. Німецько-українському» (1928), здійснено їхнє лексико-семантичне аналізування. In the article considered the role of the Commission Terminology at the Ukrainian economic Academy in Podebrady (Czech Republic) to form the Ukrainian forestry terminology in 20tieth of the twentieth century. In the article analyzed the terms denoting concepts forestry recorded the “Forestry dictionary. German-Ukrainian” (1928), made their lexical and semantic analysis.
Keywords: українська мова; термін; термінологія; лісівництво; українська термінологія лісівництва; лексико-семантичні групи; Ukrainian language; term; terminology; forestry; Ukrainian forestry terminology; lexical-semantic groups