Математическое моделирование возобновляемых источников электрической энергии - Смердов, А. А.; Брикун, А. Н. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Запропоновано математичні моделі процесів генерації електричної енергії в системах відновлюваної енергетики: сонячної у вигляді імпульсних випадкових процесів з детермінованим тактовим інтервалом і вітрової – аперіодичними імпульсними випадковими процесами. Mathematic models of processes of electric energy generation in the systems of restarative energy power is proposed – solar energy as casual impulse with preset clock intervals and wind energy with aperiodic casual impulse processes.