Дика природа як виклик моральним та ціннісним уявленням людини. Рецензія: Duclos, J. S. (2022). Wilderness, Morality, and Value. Lanham: Lexington Books. pp. 141. - Карівець, Ігор; Karivets, Ihor (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Рецензовану монографію Джошуа Дюкло присвячено дикій природі. На думку автора, дику природу треба розглядати як дику природу. Дика природа як дика природа долає антропоцентричні та неантропоцентричні обмеження всіх спроб теоретичного обґрунтування необхідності захисту дикої природи, зокрема філософії довкілля, біоетики, релігійних концепцій довкілля тощо. Відтак, автор рецензованої монографії пропонує погляд “нікого й нізвідки” на дику природу і лише він може виявити цінність дикої природи як такої.

A reviewed monograph considers the problem of wilderness. According to the author, wilderness should be considered as wilderness. Wilderness as wilderness overcomes the anthropocentric and non-anthropocentric limitations of all attempts to theoretically justify the need to protect wilderness, including environmental philosophy, bioethics, religious concepts of the environment, etc. Therefore, the author of the monograph offers a “nobody’s and nowhere” view of wilderness and only it can reveal the true value of wilderness as such.
Wilderness as Challenge for Moral and Valuable Representations of a Human Being. Review of: Duclos, J. S. (2022). Wilderness, Morality, and Value. Lanham: Lexington Books. pp. 141.
Keywords: природа; довкілля; дика природа; мораль; терапевтичний нігілізм; nature; environment; wilderness; morals; therapeutic nihilism