Підстави щодо виникнення відносин з перевезення пасажирів автомобільним транспортом - Голенко, І. П. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Досліджено правові питання виникнення відносин щодо перевезення пасажирів автомобільним транспортом. На основі аналізу судової практики та цивілістики закцентовано увагу на проблемніших аспектах цієї галузі та зроблено відповідні пропозиції щодо удосконалення законодавства, спрямованого на регулювання відносин щодо перевезення пасажирів автомобільним транспортом. Исследованы правовые вопросы в области возникновения отношений, связанных с перевозкой пассажиров автомобильным транспортом. На основе анализа судебной практики и цивилистики акцентируется внимание на наиболее проблемных аспектах этой отрасли и предлагаются соответствующие предложения в законодательстве, направленные на регулирование отношений, связанных с перевозкой пассажиров автомобильным транспортом. Study of relations regarding carriage of passengers by road is becoming more important due to development of the modern democratic society. Proper provision of the legal rights and obligations of their participants in practice depends on sound legal regulation of grounds for origin of any relations. Therefore the studied relations do not constitute an exception.
Основания возникновения отношений по перевозке пассажиров автомобильным транспортом
Foundations of relations on road passenger transport
Keywords: перевезення пасажирів автомобільним транспортом; юридичний факт; правочини; зобов’язання; договір; перевозка пассажиров автомобильным транспортом; юридический факт; сделка; обязательство; договор; carriage of passengers by road; legal fact; juridical act; obligation; agreement