Дифракційний метод контролю якості отворів - Сєрбов, Михайло; Воронько, Ірина (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
У статті розглядається оптичний метод контролю, завдяки якому здійснюється виявлення дефектів скрізних отворів в деталях з композитних матеріалів. Пропо- нується використовувати принцип Г.Б. Ейрі для спосте- реження дифракційної картини на круглому отворі.
Keywords: оптичний прилад; контроль; дифракція; дифракційна картина; отвір; дефект