Діакоптичний підхід до моделювання механічних систем із розподіленими параметрами - Каркульовський, В. І.; Мотика, І. І. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
На прикладі плоских конструктивів розглядаються особливості застосування методів діакоптики при моделюванні механічних систем із розподіленими параметрами.