Теоретико-методологічні засади діагностики розвитку підприємства - Мельник, О. Г. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Обґрунтовано багатоаспектність поняття “розвиток підприємства”, уточнено його зміст, охарактеризовано взаємозв’язки між потенціалом та розвитком підприємства. Систематизовано фактори та концептуальні засади розвитку підприємства. Сформовано комплексну класифікацію типів розвитку підприємства. Наведено послідовність діагностики розвитку підприємства на основі динамічних нормативів та методів непараметричної статистики.

There are in the article the polyaspects of definition “enterprise’s development” is substantiated, its sense is specified, the interrelations between potential and enterprise’s development are characterized. The factors and conceptual based enterprise’s development are systematized. The complex classification of the type enterprise’s development is forming. The process of the enterprise’s development diagnostic for the bases dynamic parameters and nonparametric statistic method.
Keywords: діагностика; розвиток; потенціал; підприємство; класифікація; тип; diagnostic; development; potential; enterprise; classification; type; 658.5(075.8)