Особливості фазового керування силовими випрямлячами електропостачальних систем - Сівакова, О. М.; Федів, Є. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Запропоновано спосіб підвищення ефективності та надійності роботи електропостачальних систем зі значним вмістом силових випрямлячів за рахунок повнішого використання можливостей фазового керування сучасними тиристорами. Показано, що перевівши трифазний мостовий випрямляч на сучасну елементну базу, можна регулювати знак реактивної потужності зсуву, що супроводжує його роботу. The method of increasing the efficiency and reliability of the power supply systems work is suggested with considerable maintenance of power rectifiers due to the full usage of the phase adjusting by modern thyristors. It is shown that equipping a three-phase bridge rectifier by a modern element base, it is possible to regulate the sign of reactive-power of change, full usage which is characteristic of its work.