Розроблення та дослідження математичної моделі циліндричної випромінюючої гідроакустичної структури з кратною періодичністю - Гоблик, В. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Розв'язано задачу збудження циліндричної структури, поверхневий імпеданс якої модульований кратними періодичними послідовностями функціїї Гаусса. Розроблено математичні моделі та досліджено особливості формування розподілу акустичного поля таких структур. The problem of excitation of cylindrical stricture, superficial impedance of which is modulated by multiple periodical sequences of Gauss functions, is solved. Mathematical models are elaborated and peculiarities of formation of acoustic field distribution of such structures are investigated.
Keywords: поверхневий імпеданс; функціїї Гаусса; акустичне поле; модель; superficial impedance; Gauss functions; acousitic field; model