Combustion diagnosis using optical methods - Wójcik, W. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Описано різноманітні конструкції пристроїв моніторингу горіння, які використовують властивості полум’я, і розроблені для застосування під час спалювання пульверизованого вугілля. Наведено одноканальні та багатоканальні рішення. Розглядаються перспективи застосування техніки оброблення зображень. The paper presents various constructions of combustion monitoring devices, that utilizes properties of flame radiation and are designed for pulverized coal flames. Both single-channel and multichannel solutions has been presented. Additionally, perspective of using image processing techniques was also discussed.