Досвід обліково-аналітичного забезпечення діяльності підприємств торгівлі за часів Української Народної Республіки - Швець, В. Є. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглянуто маловідомі факти обліково-аналітичного забезпечення діяльності підприємств торгівлі за часів УНР. На прикладі однієї з перших праць з цього питання, авторства О.Грановського, розкрито зміст основних елементів обліково-аналітичного забезпечення торговельної діяльності. Досліджено обліково-економічні категорії, що застосовувались у часи УНР і мають значення у формуванні понятійного апарату сьогодні. Paper is devoted to little-known facts accounting and analytical providing of trading activity during the Ukrainian People's Republic. For example one of the first works of this issue was wrote by O. Granovsky, who disclosed the contents of the main elements of accounting and analytical providing of trading activity. Researched accounting and analytical categories were applicable during the UPR and are important today in the formation of notions.