Підходи до побудови однорангових комп'ютерних мереж на основі технології багатоагентних систем - Бочкарьов, О. Ю.; Бесединський, Д. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Розглянуто основні проблеми організації функціонування ОКМ. Обґрунтовано доцільність використання технології багатоагентних систем для вирішення цих проблем та запропоновано низку відповідних підходів на інфраструктурному та прикладному рівнях організації функціонування ОКМ. Basic problems of peer-to-peer networking are considered. The usefulness of multi-agent approach for solving these problems is proved. Several corresponding approaches within the infrastructure and application levels of peer-to-peer networking are proposed.