Дослідження взаємодії динамічного гасника коливань з гнучкою платформою - Дівеєв, Б. М.; Костюк, В. В.; Смольський, А. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто методи розрахунку та оптимізації динамічних процесів у вібронавантажених конструкціях з динамічними гасниками. Розглядаємо випадок: маса гасника приєднана до платформи за допомогою плоского пружного елемента. The paper deals with the methods of calculation and optimization of dynamic processes in vibroexcitated constructions with the dynamic absorbers. The case is discussed: the absorber mass is attached to the platform by means of the flat elastic element.