Організаційна структура Українського Центрального Комітету (1939–1945 рр.) - Стецькович, Святослав (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Стаття присвячена розгляду такої неоднозначної організації як Український Центральний Комітет, що була створена й діяла протягом Другої світової війни на території Генерального Губернаторства. До цього адміністративного утворення були віднесені Холмщина, Лемківщина, Підляшшя та лівобережне Посяння, де українське населення становило більшість. Структура УЦК на різних етапах його діяльності була різною, але загалом базувалась Українських Допомогових Комітетах, які створювалися в окружних центрах. УДК підпорядковувалися делегатури, розташовані в менших містах та «збірних громадах». Найнижчим ступенем структури УЦК були мужі довір’я.
Organizational structure of the Ukrainian Central Committee (1939–1945)
Keywords: Український Центральний Комітет; допомогові акції; Українські Окружні Комітети; Українські крайові комітети; мужі довір’я; Генеральне Губернаторство