Визначальні чинники впливу на термотискове вентилювання приміщень - Жуковський, С. С.; Довбуш, О. М.; Возняк, О. Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Проаналізовані визначальні чинники впливу на величину термоспонуканих тисків (ТСТ) природно вентильованого приміщення з потужним теплоджерелом, а також запропонований уточнений метод визначення розрахункової величини перепаду ТСТ. Встановлено, що вентиляційний трубопровід (його висота) не впливає на величину перепаду ТСТ, а слугує лише для транспортування витічного повітря в атмосферу і є аеродинамічним опором. In the article determinative factors of influence on the size of thermal pressures (TP) of the naturally ventilated apartment with powerful heat source is analysed, and also the specified method of determination the calculation size of overfall ТP is offered. It’s set that a vent pipe (its height) does not influence on the size of overfall TP, but serves only for transporting of outlet air in an atmosphere and is as aerodynamic resistance.
Keywords: перепад термоспонуканих тисків; конвекційний струмінь; теплоджерело; overfall of thermal pressures; convective stream; heat source