Синтез та хімічні властивості амінокислотних похідних 1,2-нафтохінону - Русин, М. В.; Хом’як, С. В.; Троценко, С. І.; Губрій, З. В.; Марінцова, Н. Г. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Синтезовано нові амінокислотні похідні 1,2-нафтохінону та їхні калієві солі. Здійснено ацилювання амінокислотних похідних 1,2-нафтохінону. Структуру одержаних сполук підтверджено даними елементного аналізу, тонкошарової хроматографії, УФ- та ІЧ-спектроскопії. New aminoacid derivateves of 1,2-naphthoquinone and their potassium salts are synthesized. The reaction of aminoacid derivateves with acetic anhydride are carried out. Physical and chemical properties of the got products are investigated.