Математичне моделювання перехідного процесу монокристалічного резонатора - Байцар, Р.; Сіверс, С.; Гінгін, М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Наведено аналітичні вирази, що описують перехідний процес коливань стрижня при стрибкоподібній зміні його натягу і довжини. Отримані результати необхідні для оцінки динамічної похибки вимірювання зовнішньої дії, залежної від часу. Приведены аналитические выражения, описывающие переходной процесс колебаний стержня при скачкообразном изменении его натяжения и длины Полученные результаты необходимы для оценки динамической погрешности измерения внешнего воздействия, зависящего от времени. The analytical expressions describing the transition process of a rod oscillations at discontinuous change of its tension and lengths are described. The obtained results are necessary for assessment of a dynamic error of measurement of a time-depended external influence.