Механізм формування інвестиційного прибутку підприємства - Сторожик, М. І.; Онуфрак, О. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
Прибуток від вкладених інвестицій виступає основним показником цього виду діяльності підприємства. Цей показник (прибуток) визначає сутність і ціль інвестування, а також його доцільність. Механізм формування інвестиційного прибутку визначає основні елементи впливу на нього, а також їхній взаємозв’язок, що дає змогу спрогнозувати саме прибуток ще до вкладення інвестицій. The profit on the enclosed investments acts by the basic parameter of the given kind of activity of the enterprise. This parameter (profit) defines essence and purpose of investment, and also his expediency. The mechanism of formation of the investment profit defines basic elements of influence on him, and also their interrelation, that allows to expect profit to an investment of the investments.