V Всеукраїнська науково-технічна конференція молодих вчених у царині метрології “Technical using of measurement-2019” - Яцук, В. О.; Yatsuk, Vasyl (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Подано інформацію про V Всеукраїнську конференцію молодих вчених в царині метрології, яка відбулася 29 січня – 02 лютого 2019 року в Національному університеті “Львівська політехніка” (база “Політехнік-3” м. Славське). Конференцію провела кафедра інформаційно-вимірювальних технологій Львівської політехніки. Співорганізаторами конференції були: Академія метрології України, Національний університет “Львівська політехніка”, Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, державне підприємство “Науково-дослідний інститут метрології вимірювальних і управляючих систем” (“Система”). У роботі конференції взяли участь 84 українських та закордонних фахівців у галузі метрології, стандартизації, сертифікації та управління якістю, серед них були науковці, інженери, аспіранти та студенти з 19 вищих закладів освіти, установ та підприємств різних регіонів України. У резолюції конференції, зокрема, ухвалили використати її матеріали для покращення змісту відповідних навчальних програм, для формування тематики наукових досліджень, для зосередження уваги під час підготовки фахівців на практичних аспектах із активним використанням інформаційних технологій.

Information on the V Ukrainian conference of young scientists in the field of metrology, which took place on January 29 – February 2, 2019 at the Lviv Polytechnic National University (Polytechnic-3 base, Slavske) is provided. The Department of Information and Measurement Technologies of L’viv Polytechnic held the conference. Co-organizers of the conference were: the Academy of Metrology of Ukraine, the L’viv Polytechnic National University, the National Technical University of Ukraine “Kiev Polytechnic Institute named after Igor Sikorsky”, state enterprise “Research Institute of Metrology of Measuring and Control Systems” (“System”). 84 Ukrainian and foreign experts in the field of metrology, standardization, certification and quality management participated in the conference. Among them were scientists, engineers, post-graduate students and students from 19 higher educational establishments, institutions and enterprises of different regions of Ukraine. The resolution of the conference in particular decided using its materials to improve the content of the relevant curricula, to form the subject of scientific research, to emphasize the importance of training specialists in practical aspects.
Vall-Ukrainian conference of young scientists in the field of metrology “Technical using of measurement-2019”
Keywords: Конференція молодих вчених; метрологія та метрологічне забезпечення; навчальні програми; практична підготовка; Conference of young scientists; Metrology and metrological support; Tutorials; Practical training