Розроблення інформаційної системи для планування та моніторингу догляду за рослинами - Бугай, Матвій Олександрович; Buhai, Matvii Oleksandrovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Сучасні опитування та дослідження показують, що домашні рослини є важливою складовою домашнього інтер’єру багатьох людей. Вони сприяють позитивному впливу на психологічний та навіть фізичний стан людини. Люди вчаться дбати за домашні рослини як за допомогою коштовних сервісів, так і методом спроб та помилок. Більшість колишніх початківців виходить на рівень, на якому їх не цікавлять поради сервісів, проте, вони досі платять гроші за функціонал планування догляду та моніторингу рослин. Інша категорія людей ніколи не купували підписок на такі сервіси, але мають базові потреби. Тобто, можна виявити проблематику цієї сфери ? досвідченим домашнім садівникам не потрібний модний сервіс з порадами від штучного інтелекту за порядні гроші, але треба той базовий функціонал, який цей сервіс надає. У бакалаврській кваліфікаційній роботі проведено аналіз предметної області, визначено її проблематику. На основі цього, обрано цільову аудиторію та окреслено функціональні та інтерфейсні критерії для успішного сервісу такої тематики. Проведено огляд систем аналогів та виявлено їхні особливості та недоліки. За допомогою діаграм, спроєктовано окремі частини системи, продемонстровано принцип їх роботи та клієнт-серверну взаємодію. Зображено функціональні модулі системи і послідовності виконання процесів у них, у тому числі, особливості логіки складових системи. Успішно реалізовано систему, на базі ретельно обраних технологіях. Пояснено окремі складові реалізації і продемонстровано їх на діаграмах та рисунках. Окрім цього, здійснене опис інтерфейсу та показано всі можливі дії користувача для взаємодії із системою. Об’єктом дослідження є інформаційна системи для планування та моніторингу догляду за рослинами. Предметом дослідження є проєктування, розроблення та налагодження системи для забезпечення ведення догляду за рослинами, простий та комфортний моніторинг їх стану. Метою роботи є розроблення зручного та безкоштовного інструменту, який допомагає зберігати важливу інформацію про рослину, регулярно про неї піклуватися та надає можливість оцінити якість піклування, помилки чи успіхи. Дана інформаційна система має новизну у вигляді ідеї концентрації на важливих речах щодо ведення догляду за рослиною та відстеження змін її стану. Реалізована система надає ключовий функціонал для догляду рослин, робить його простим та комфортним. На відміну від сервісів аналогів, представлена система не намагається представити модель додатка «все-в одному». Такий підхід не перенасичує користувача не релевантними функціями, і не вимагає за них платної підписки. Практичне значення результатів дослідження полягає у створенні простого, зрозумілого та комфортного інструменту для моніторингу стану, і догляду за рослинами. Така система може використовуватися як індивідуально, так і у межах певних компаній-крамниць, які займаються продажем домашніх рослин.

Modern surveys and studies show that houseplants are an important part of many people's home interiors. And this is not surprising, because they contribute to a positive impact on a person's psychological and even physical state. People learn to care for houseplants both with the help of expensive services and through trial and error. Most former beginners reach a level where they are not interested in the advice of services, however, they still pay money for the functionality of planning care and monitoring plants. Another category of people has never purchased subscriptions to such services, but they have basic needs. So we can identify the problems of this area - experienced home gardeners do not need a trendy service with advice from artificial intelligence for decent money, but they need the basic functionality that this service provides. In the bachelor's qualification work, an analysis of the subject area was conducted and its problems were identified. Based on this, the target audience was selected and functional and interface criteria for a successful service of such a topic were outlined. A review of analogue systems was conducted and their features and shortcomings were identified. Using diagrams, individual parts of the system are designed, the principle of their operation and client-server interaction are demonstrated. The functional modules of the system and the sequences of processes in them are depicted, including the features of the logic of the system components. The system has been successfully implemented, based on carefully selected technologies. The individual components of the implementation have been explained and demonstrated in diagrams and figures. In addition, the interface has been described and all possible user actions for interacting with the system have been shown. The object of the study is an information system for planning and monitoring plant care. The subject of the research is the design, development and setup of a system to ensure plant care and simple and comfortable monitoring of their condition. The goal of the work is to develop a convenient and free tool that helps to store important information about a plant, take regular care of it, and provides an opportunity to assess the quality of care, mistakes, or successes. This information system is innovative in the form of the idea of focusing on important things in terms of plant care and tracking changes in its condition. The implemented system provides key functionality for plant care, making it simple and comfortable. Unlike similar services, the presented system does not try to present an “all-in-one” application model. This approach does not oversaturate the user with irrelevant functions and does not require a paid subscription for them. The practical significance of the research results lies in the creation of a simple, understandable and comfortable tool for monitoring the condition and care of plants. Such a system can be used both individually and within certain store companies that sell houseplants.
Development of an information system for planning and monitoring plant care
Keywords: 6.122.00.00; ДОГЛЯД ЗА РОСЛИНАМИ; ДОМАШНІЙ САД; МОНІТОРИНГ РОСЛИН; REACT; MONGODB. Перелік використаних джерел: 1. Figma. «Seven essential UI design principles + how to use them» [Електронний ресурс] ? Режим доступу: https://www.figma.com/resource library/ui-design-principles/ (Доступно: 25 травня 2025). 2. Oracle. «What Is the MERN Stack? Guide & Examples» [Електронний ресурс] ? Режим доступу: https://www.oracle.com/ua/database/mern-stack/ (Доступно: 25 травня 2025). 3. Express. «APIs» [Електронний ресурс] ? Режим доступу: https://expressjs.com/ (Доступно: 25 травня 2025); PLANT CARE; HOME GARDEN; PLANT MONITORING; REACT; MONGODB. List of used sources: 1. Figma. «Seven essential UI design principles + how to use them» [Electronic resource] ? Access Mode: https://www.figma.com/resource-library/ui design-principles/ (Last accessed: May 25; 2025). 2. Oracle. «What Is the MERN Stack? Guide & Examples» [Electronic resource] ? Access Mode: https://www.oracle.com/ua/database/mern-stack/ (Last accessed: May 25; 2025). 3. Express. https://expressjs.com/ «APIs» [Electronic resource] (Last accessed: May 25; 2025)