Структурно-семантичні особливості терміносистеми соціальної педагогіки (на основі німецької мови) - Дужа-Задорожна, Мирослава; Задорожний, Петро (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
У статті досліджено систему німецьких термінів соціальної педагогіки як структурно-організоване ціле, проаналізовано особливості цієї терміносистеми у структурно-семантичному аспекті, з’ясовано специфіку її елементів. In this article the system of German terms in social pedagogy as a structurally organized integrity is studied, the peculiarities of this term system are analyzed in the structural-semantic aspect, the particular features of the elements are defined.
Keywords: терміносистема; соціальна педагогіка; структурно-семантичний аналіз; структурні зв’язки; термінологічна полісемія; терміни-словосполуки; term system; social pedagogy; structural-semantic analysis; structural connections; terminological polysemy; term-phrases