Синтез алгоритмів диференціювання гармонічних сигналів інтеграторами та інтегрування диференціаторами - Тимощук, П. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Синтезовано алгоритми фільтрів, призначених для виконання операції диференціювання на основі інтеграторів та операції інтегрування на базі диференціаторів при обробці гармонічних сигналів. Для цього будуються аналогові макромоделі у вигляді рівнянь, що містять дії, їх похідні, інтеграли та реакції фільтрів. Потім здійснюється перехід від рівнянь в аналоговій формі до дискретних рівнянь. За побудованими макромоделями на базі диференціаторів, інтеграторів, функціональних перетворювачів та ланок затримки реалізуються відповідні функціональні схеми. The filters algorithms intended for the realization of differentiation operation on the integrators base and integration operation on the diferentiation base at the garmonic signals treatment has been synthesized. For this object the analogue macromodels in the eguations form with influences, their derivatives, integrals and filters reactions are constructed. Then the conversion from the analogue form eguation to discrete equation are carried out. By the constructed macromodels on the differentiators, integrators, functional converters and delayunits the corresponding function diagrams are realized.