Гідродинаміка в процесі фільтраційного сушіння полікріаламіду (ПАА) - Дулеба, В. П. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Проведено дослідження залежності гідравлічного опору від швидкості руху повітря крізь пористу структуру сухого шару ПАА. Отримана залежність опору матеріалу ар від швидкості теплоносія W0 носить параболічний характер. Вивчення гідродинаміки вологого матеріалу показує, що гідродинамічна картина безпосередньо в процесі сушіння протилежна за своїм характером взаємозв'язку гідравлічного опору і швидкості для гідродинаміки сухого шару. The experimental results are presented for predicting hydrodynamics of the dry and wet layers of polyacrylamide.