Моделювання багаторівневої рекурентної бази даних у базисі Галуа - Шаряк, В. В. (Національний університет "Львівська політехніка", 2009)
Викладено принципи побудови рекурентної бази даних у базисі Галуа та проана-лізовано ефективність кодування ідентифікаційних даних на прикладі ієрархічно-реляційної бази даних та системного бізнесу просторів даних Global Space of Innovation and Development Inmarket та IntWay World Corporation USA. Результати аналізу організаційної структури бази даних, якими користуються великі міжнародні корпорації, показують, що найпоширенішою для кодування ідентифікаційних даних є багаторівнева ієрархічно-реляційна структура. При цьому очевидною є велика надлишковість кодування та їх низька завадозахищеність, що аналізувалося в дослідних роботах, де на основі ієрархічних структур обґрунтовані принципи та показана ефективність кодування ідентифікаційних даних на основі багатомірної рекурентної організації бази даних у базисі Галуа. In the article the expounded principles of construction of recurrent database in the hierarchically relyaciynoy base of Galois and conducted analysis of efficiency of code of identification information are on an example hierarchically- relyaciynoy databases system business specious database Global Space of Innovation and Development Inmarket end IntWay World Corporation USA . An Analyses of organizational structure is databases which are used by large international coporation shows naubils shiponobraubem for the code of identification information are multilevel hierarchicalle-relation structured. Thus obviously there is large surplus of code but theam low hindrance protection that analised in experimental works, where on the of hierarchical structures the grounded principles and efficiency of code of identification information is rotined on the basis of multidimensional recurrent organization of database in the base of Galua.
Keywords: бази даних; пристрої даних; кодування; ідентифікаційні дані; рекурентна організація