Олігомеризація фракції С9, ініційована N-заміщеними ароматичними амінопероксидами - Субтельний, Р. О.; Кічура, Д. Б.; Дзіняк, Б. О.; Subtelnyi, R. O.; Kichura, D. B.; Dzinyak, B. (Lviv Politechnic Publishing House, 2005)
Досліджено олігомеризацію фракції С9 рідких побічних продуктів піролізу дизельного палива, ініційовану ароматичними N-заміщеними амінопероксидними ініціаторами. З’ясовано, як впливають на неї термодинамічні параметри розкладу ініціаторів, їх концентрації та температури реакції на вихід і фізико-хімічні характеристики одержаних олігомерів. Вибрано оптимальні технологічні параметри процесу олігомеризації фракції С9. Визначено орієнтовний вуглеводневий склад продуктів, що являють собою стирен-циклопентадієнові коолігомери.

The production of oligomers (petroleum polymer resins) by oligomerization of the C9 fraction of liquid by-products of diesel fuel pyrolysis initiated by aromatic N-substituted aminoperoxide initiators was studied. The nature of the influence of thermodynamic parameters of initiator decomposition, their concentration and reaction temperature on yield and physicochemical characteristics of the obtained oligomers are clarified. The optimal technological parameters of the C9 fraction oligomerization process are selected. The approximate hydrocarbon composition of products representing styrene-cyclopentadiene cooligomers has been determined.
C9 fraction oligomerization initiated by N-substituted aromatic aminoperoxides
Keywords: олігомер; нафтополімерна смола; амінопероксид; олігомеризація; фракція С9; ініціатор; oligomer; petroleum resin; aminoperoxide; oligomerization; C9 fraction; initiator