Релігійно-філософські пошуки Івана Ільїна - Повторєва, С. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Аналізуються деякі релігійно-філософські ідеї Івана Ільїна, глибокого і суперечливого мислителя, творчість якого увібрала в себе як досягнення європейської релігійно-філософської думки, так і надбання слов’янської філософії православного спрямування. Спостерігаючи кризу світоглядних засад європейської культури, І. Ільїн більш перспективною вважає православну орієнтацію в розвитку слов’янських народів. В його працях набувають оригінального тлумачення ідеї філософії серця. The article dedicates to the analysis of the some religious and philosophical ideas of Ivan Ilyin. He was a one profound and contradictory thinker.. His works examines both the achievements of West- European philosophy and theology, and the reflections about the orthodox Slavonic gain. He saw the crisis of the philosophical basis of European culture. So he considered that the orthodox orientation was more outlooks for the development of Slavonic peoples. His works contains the original interpretation of the idea about the philosophy of heart too.