Інвестиційна діяльність та інвестиційний клімат в Україні. - Квасній, Л. Г. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2009)
Досліджено економічні умови, кризову ситуацію національної економіки та можливі ризики. Доведено, що великі інституціональні західні інвестори, міжнародні фінансові установи та фонди мало звертають увагу на український ринок. Встановлено, що за умов сучасної української економіки проблема інвестиційних ризиків є особливо гострою через нестабільність податкового режиму, падінння курсу національної валюти, низьку купівельну спроможність значної частини населення. Investigational economic terms, crisis situation of national economy and risks are possible. It is wellproven that large institutionally western investors, international financial institutions and funds, little pay a regard to the Ukrainian market. It is set that at the terms of the modern Ukrainian economy a problem of investment risks is especially sharp through instability of the tax mode, falling currency national exchange rate, low purchasing power of considerable part of population.
Keywords: клімат; в Україні